dijous, 18 d’octubre del 2012

La setmana vinent comença el festival Connexions

El divendres 26 d’octubre comença el festival Connexions, un nou cicle de diàlegs musicals que enllaçarà músics que representen universos aparentment allunyats. Connexions portarà a la sala Music Hall cinc concerts molt singulars en cinc divendres consecutius; la majoria d’ells estrenes absolutes. El festival està organitzat per Taller de Músics i Bankrobber.
L’espectacle inaugural serà la trobada entre el nigerià Bombino i els flamencs Jaco Abel i Salao (26/10). Posteriorment vindrà l’estrena a Barcelona de ‘Retaule d’avars’, nou espectacle de Brossa Quartet amb Falsalarma i el contratenor Jordi Domènech (2/11). Josele Santiago i el grup Very Pomelo protagonitzaran la tercera trobada (9/11) i més tard (16/11) serà el torn de Guillamino i el francès dÉbruit que presentaran ‘Ball d’Hebron’. Culminarà el cicle la trobada entre l’empordanès Sanjosex i el guitarrista flamenc Chicuelo.

Tota la informació al web del festival:
www.festivalconnexions.com

Programació:
26/10/12 Bombino & Jaco Abel & Salao
Projecte que uneix dos dels guitarristes més originals de l’escena internacional: el guitarrista tuareg Bombino i el guitarrista flamenc Jaco Abel, ambdós amb els seus músics habituals per oferir un repertori de cançons que uneixen la tradició del flamenc i la música africana dels pobles tuaregs. L’excepcional veu de Salao acabarà de posar l’accent flamenc a l’espectacle. 2/11/12 Brossa Quartet de Corda & Falsalarma & Jordi Domènech
‘Retaule d’avars’
Dos cantants de hip-hop, un contratenor, un quartet de corda i un clavicèmbal es fusionen en aquest concert espectacle entorn el concepte de l’avarícia. Les cançons s’han creat a partir de textos literaris de diferents èpoques que giren entorn de personatges considerats avars, com ‘L’escanyapobres’ de Narcís Oller o ‘El retablo de la avaricia’ de Valle Inclán, així com amb notícies de diaris actuals. El llenguatge comú que s’aconsegueix a ‘Retaule d’avars’ beu de fonts diverses, des d’àries barroques fins als bucles sonors i bases rítmiques del hip-hop.

9/11/12
Josele Santiago & Very Pomelo
Very Pomelo és un grup estrany dins la música en català: poc folk, molt blues i molt rock'n'roll. Josele Santiago és un músic de culte, un dels més respectats de l'escena rockera nacional. Tant ell com els Pomelos beuen de la mateixa font, encara que un sigui de Madrid i els altres de la Catalunya més profunda. La seva música es fusionarà en una de sola. Josele Santiago cantant en català? Very Pomelo en castellà? Qui sap... Potser l'idioma és el de menys!

16/11/12 Guillamino & dÉbruit
‘Ball d’Hebron’
Un català i un francès de viatge a l’Orient Mitjà. De la trobada en surt ‘Ball d'Hebron’, una mutació ballable de sons àrabs en clau tecnològica. Aquest és l’esperit que guia la col·laboració entre Guillamino i dÉbruit, dos músics electrònics, viatgers, coloristes i arriscats que ara es fusionen en un espectacle tan ballable com afruitat. dÉbruit, mag francès del beat més abstracte, funk i viatger, ha revisat des de la seva òptica multitud de sonoritats llunyanes. Guillamino també ha revisat la música de ball en clau birmana, africana i oriental en els seus últims treballs. Després de coincidir a la Red Bull Music Academy i en festivals com el Sónar, aquesta és la seva primera aventura conjunta. 
 
21/11/12 Sanjosex & Chicuelo
El flamenc ha estat sempre una de les grans influències creatives per a Sanjosex. Si fins ara es concentrava en el substrat de la seva música i només aflorava puntualment, ara ha arribat l’ocasió de mostrar-ho obertament amb aquesta trobada amb Chicuelo, un dels grans mestres de la guitarra flamenca en l’actualitat. Junts s’embarquen en un viatge que transitarà per camins mediterranis però també farà incursions a l’Àfrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada