dijous, 7 d’abril del 2011

Rememorant la "Barcelona Progressiva"

"Barcelona Progressiva" és tracta d'un doble CD més un extens llibret (en català, castellà i Anglès) que resum el que va ser el moviment del rock progressiu a Barcelona. Una referència ineludible pel desenvolupament de la música a tot Espanya que va succeir entre l'any 1969 fins 1973, quan apareix la sala Zeleste. "Barcelona Progressiva" és tot un document històric que recull la major part d'aquells grups que van marcar una època com: OM, Màquina!, Agua de Regaliz (Pan & Regaliz), Música Dispersa, Pau Riba, Vértice, etc.
Un treball de recerca histórica musical que ha donat com a resultat final el millor i més fidel testimoni d'aquest gran moviment musical.
El director de Picap, Joan Carles Doval a encetat l'acte presentant el disc com un treball molt important i necessari per la música del País. Seguidament ha volgut agrair l'esforç, dedicació i predisposició de totes les persones que d'una manera o una altre han fet possible aquest important treball. En especial ha destacat el suport i ajuda d'una assistent molt especial: Joana Arbués. (Vidua d'Àngel Fàbregues) ja que sense el càtaleg dels 4 Vents aquesta edició hauria estat impossible.
La roda de premsa a continuat amb l'intervenció del periodista i escriptor Àlex Gómez-Font, que ha destacat la llibertat amb la que ha pogut treballar a l'hora de seleccionar els grups i temes que conformen aquest doble CD.També a parlat de les fotos curioses que es poden veure al llibret, de que la tria dels temes ha estat conjuntament amb els mateixos artistes i ha fet una menció especial del tema inèdit "Just then i got you" del grup "Crac" (cedit per l'Emili Baleriola)
Per finalitzar l'acte han intervingut alguns de tots els artistes presents com Manel Joseph i Max Sunyer, que han parlat de la il·lusió que els hi fa veure que es recuperin i es facin cròniques tan importants com aquest "Barcelona Progressiva" que fan justícia al moviment musical dels 60/70 que sembla ser l'època més obviada de la música en aquest país. L'edició d'aquest disc forma part del procés que Picap va engegar fa un parell d'anys amb l'adquisició dels catàlegs d'EDIGSA i de PDI per tal de recuperar la memòria històrica musical del país; adaptant-la a les noves tecnologies, fent possible l'adquisició i la distribució a nivell físic com digital, tant de tots els temes com del llibret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada